Hasarlı bir otomobil satın almak konusunda kendinizden örneklemelerle sizleri bilgilendirelim;
Çok iyi bir otomobil kullanıcısı olduğunuzu kabul edelim, yıllardır hem kendi aracınızı kullanırken dikkatli hemde karşıdan gelen araçların ne yapabileceklerini düşünebilecek kadar kıvrak zekaya sahip, tecrübeli birisiniz. Bu durumda aracınızın bir hasarla karşılaşmaması düşük bir ihtimal olsada kabul edilebilir. Fakat siz dikkatinizi aracınızı kullanırken sağlayabiliyorsunuz. Ya park halindeyken?
Kurallara uygun bir şekilde park ettiğiniz yerde dikkatsiz birinin aracınıza hasar vermesini ne derece önleyebilirsiniz. Tecrübelerimize dayanarak bu konuda inanılmaz dikkatili, oldukça fazla güvenlik önlemi alan müşterilerimizin yaşadıkları hasarlar dönem dönem bizlere komik gelmektedir. Altından hava geçen, odanıza yanı başınıza alamadığınız araçların hasar görmeleri gayet doğaldır. Yeter ki bunun derecesini bilen, çekinmeyerek yapılamaz kararı verebilen profesyonel kişilerin hasarınız hakkında karar versin.
Otomobillerin ciddi hasar görmesi durumunda işinin uzmanı kişiler belirli parçaları ısrarla değiştirmeyi, orjinal parçalarak yapmayı, fabrikalarda parça montajları sırasında atılan puntaların daha fazlası ile montaj yapmayı ilk görev bilirler. Hafif, can güvenliği konusunda sıkıntı doğurmayacak hasarlarda ise parçanın onarımını hedef kılarlar.
Günümüzde, uzman otomobilciler tarafından onarılan hasarlar yetkili servislerce anlaşılmayacak kadar iyi yapılabilmektedir. Türk halkı başarılması zor işleri zevkle yapabilecek bir özelliktedir.
Tüm cihazların anlayamayacağı hasarlar en iyi bu hasarları yapabilen kişilerin gözleri ile görülebilmektedir.
Hasarlı bir otomobil alacağınız zaman hasarın iç direklere, şase kollarına intikal etmemiş olması günümüzde hasarsız kabul edebileceğiniz bir derece olarak kabul edilebilir. Aracın yaşam ünitesine ve şase kollarına kadar intikal etmesi durumunda ya hasar görsellerini yada uzman kişilerin tespitlerine başvurmanızı öneririz.